Підсумки роботи методоб’єднання працівників психологічної служби у 2016/2017 навчальному році

17.05.2017 року на базі Чугуївської ЗОШ №8 відбулося підсумкове засідання міського методичного об’єднання працівників психологічної служби м. Чугуєва. Робота  ММО протягом  2016/2017 навчального року проходила у формі методичних нарад, практичних семінарів, засідань і практикумів творчої, динамічної групи, Школи молодого працівника психологічної служби, супервізійних зустрічей.

Протягом року в рамках ММО працювали творча група практичних психологів ДНЗ за темою «Підготовка дітей старшого дошкільного віку до навчання у школі» і динамічна група практичних психологів  ЗНЗ, перед членами якої було поставлено важливе завдання – розробка програм психолого-педагогічного розвитку вад психічного та розумового розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Цікавими та змістовними були виступи керівників творчої та динамічної груп, які представили у своїх звітах методичні ідеї й наробки, які допомагали спеціалістам підвищити фахову компетентність, стимулювали потреби в оновленні професійних знань, творчому пошуку, удосконаленні навичок професійної діяльності.

Результатом роботи творчої групи практичних психологів ДНЗ стало створення методичної бази інноваційних психологічних методів та прийомів, які допоможуть батькам та вихователям сформувати психологічну готовність дітей до навчання у школі. На допомогу батькам практичні психологи створили лепбук інтелектуальних ігор з метою розвитку пізнавального інтересу  дошкільників.

 Плідна робота динамічної групи практичних психологів ЗНЗ дала можливість створити електронний методичний кейс корекційно -розвивальних, навчальних і виховних програм для організації психолого – педагогічного супроводу інклюзивної освіти, спеціальної фахової літератури і рекомендацій щодо створення умов для самореалізації кожної дитини з особливими освітніми потребами.  В журналі «Джерело» було опубліковано досвід супроводу інклюзивної освіти і розвивальна програма для дітей із затримкою психологічного розвитку практичного психолога ЗОШ № 7 Кривенець І.В.

Практичні психологи та соціальні педагоги відмітили, що спільне обговорення на засіданнях ММО проблем і труднощів, з якими довелося стикнутися спеціалістам, дало можливість акцентувати увагу на цілях і напрямках своєї роботи, а також виявити свої помилки.

Підбиваючи підсумки роботи ММО працівників психологічної служби у 2016/2017 навчальному році, можна відмітити, що поставлені цілі й завдання виконані в повному обсязі завдяки плідній тісній співпраці всіх працівників психологічної служби міста.

У ході засідання також обговорювалися плани на наступний навчальний рік, втілення яких почнеться після літнього відпочинку. Бажаємо всім працівникам психологічної служби гарного літа!

IMG_20170517_142022_HDR IMG_20170517_140133_HDR