Міні-грант «Простір, який міняє життя дитини з особливими потребами» реалізовуватиметься у НВК № 6

Відділ освіти Чугуївської міської ради інфомує, що у партнерстві з НГО батьків дітей з інвалідністю та людей, небайдужих до цієї проблеми, «Діти з любов’ю до життя – шанс»  і громадською організацією «Чугуївська громадська організація «Майбутнє – дітям» Чугуївський навчально-виховний комплекс №6 ім. тричі Героя Радянського Союзу І.М.Кожедуба отримав можливість реалізації міні-гранту  під назвою  «Простір, який міняє життя дитини з особливими потребами».

Ця розробка є дуже актуальною з огляду на запровадження інклюзивної освіти в Україні  й передбачає створення ресурсного інклюзивного класу на базі Чугуївського НВК №6. Кошти на її реалізацію надаються Європейським Союзом  як частина проекту “Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг”, погодженого Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

Як зауважують ініціатори проекту, інклюзивна освіта – це не тільки фізична присутність особливої дитини у класі. Навіть якщо дитина навчається за індивідуальною, адаптованою для неї програмою, її перебування у класі має декілька цілей: дитина бере участь у роботі класу, виконує окремі завдання, навчається відповідної навчальної поведінки, вчиться відповідати на питання вчителя, виходити з класу, підіймати руку.  Ресурсний  клас – важлива складова модель інклюзії, в якій створені комфортні  умови для учнів з особливими освітніми потребами. Це приміщення у школі, де учень, що має труднощі у навчанні, може отримати додаткову допомогу відповідно до своїх потреб.

У результаті реалізації цього проекту кожна особлива дитина відчує себе потрібною, захищеною, впевненою й поступово зможе долучитися до процесу  навчання,  досягти стійких позитивних результатів.