Грандіозні зміни відбудуться найближчим часом у ЗОШ№ 8

У навчальному закладі днями розпочнеться заміна вікон на енергозберігаючі. Нові вікна на суму майже два з половиною мільйони гривень вже завезені до навчального закладу і за сприятливих погодних умов будуть встановлені.
За словами начальника відділу освіти М.В. Проценко, перетворення в школі стали можливими завдяки співпраці міського голови Галини Мінаєвої, Чугуївської міської ради та відділу освіти з Німецької федеральної компанією GIZ. Наше місто має солідний досвід успішної участі у різноманітних проектах міжнародного співробітництва та довело свою здатність ефективно використовувати міжнародну фінансову допомогу. Це питання є одним з пріоритетних у роботі міської влади.

Будівля ЗОШ № 8 була побудована за типовим проектом у кінці 80-х років минулого століття. Всі вікна в школі великих розмірів, тому в кабінетах і коридорах навчального закладу багато світла. У той же час вони є причиною значних тепловтрат під час опалювального сезону і вже вичерпали свій термін експлуатації. Протягом останніх років вдалося замінити лише частину вікон.

Завдяки взаємодії з GIZ планується також утеплення фасаду, капітальний ремонт внутрішніх комунікацій і придбання шкільних меблів.

Роботи з реконструкції будівлі не вплинуть на навчальний процес – заняття проходитимуть у звичайному режимі.

Джерело – http://chuguevnews.info