Проект “Садочок – простір, дружній до дитини” вже в м. Чугуєві

З січня 2017 року за підтримки Міжнародного Дитячого Фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні та за ініціативи Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” стартував новий освітній проект “Садочок – простір, дружній до дитини”. Цей проект є складовою частиною проекту “Створення безпечного інклюзивного середовища в дошкільних закладах у східних областях України” та спрямований на розвиток компетенцій педагогів дошкільних навчальних закладів щодо створення емоційно безпечного, інклюзивного середовища в дитячому колективі.

З 17 по 19 лютого у м. Харкові відбувся навчально-практичний семінар для педагогів десяти опорних закладів проекту, до числа яких увійшов Чугуївський ДНЗ №12 як заклад, що давно та плідно співпрацює з ЮНІСЕФ та має практичний досвід роботи з особливими дітьми.

Під час семінару тренери-консультанти ознайомили педагогічних працівників Харківської області з новими методиками роботи з дітьми, а саме: “Ранкові зустрічі” та “Лялька як персона”. Приємно відзначити, що стати одним з тренерів організатори запросили завідувача ДНЗ № 12 Климчук І.П. як педагога, що має практичний досвід та педагогічні наробки у роботі за проектом «Лялька як персона».

Також  учасниками навчальних тренінгів стали вихователі Чугуївського ДНЗ № 12 Мазур О.М., Турчинова М.В., практичний психолог Заневський С.М.

Всі учасники семінару отримали навчально-методичні посібники “Доброго ранку: ми раді, що ви тут” та Ляльку для роботи з дітьми. Незабаром отриманий цінний досвід буде запроваджений у роботу з вихованцями дитсадка та розповсюджений  серед інших дошкільних закладів міста.

DSC_0060

DSC_0064