Участь у науково-практичному семінарі “Організація психолого-педагогічного супроводу дітей з порушеннями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчального закладу”

20.12.2016 у КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» відбувся науково-практичний семінар для керівників та координаторів експериментальних навчальних закладів, учасників дослідно-експериментальної роботи, методистів психологічних служб районів і міст Харківської області   за темою “Організація психолого-педагогічного супроводу дітей з порушеннями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчального закладу”.

Семінар пройшов під гаслом: “…Освіта повинна бути сучасною та доступною для всіх, тобто інклюзивною. Інклюзія – це новий вимір сучасної освіти…».   Це слова з виступу М.А.Порошенко, кандидата медичних наук, Голови Ради Благодійного фонду Петра Порошенко,  на І-му з’їзді корекційних педагогів України “Актуальні питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами”, якій відбувся у Києві в грудні 2016 року.

Метою семінару  було визначення  та узагальнення  методичних і організаційних засад діяльності загальноосвітніх навчальних закладів щодо організації психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

У ході його роботи  окрім виступів, які стосувалися  теоретичних питань, нормативних засад, були заслухані доповіді педагогів-практиків, що працюють у навчальних закладах Харківщини, де вже активно  впроваджується інклюзивна освіта.

Місто Чугуїв є передовим у Харківській області з упровадження інклюзивної освіти, і чугуївським педагогам є чим поділитися з колегами. Так, свій практичний досвід за підсумками дослідно-експериментальної роботи «Психолого-педагогічний супровід дітей з порушеннями психофізичного розвитку в умовах інклюзивної освіти» на обласному семінарі представили  Климчук І.П, завідувач ДНЗ №12, та Шульга Н.Є., заступник директора з навчально-виховної роботи  ЗОШ №4.

Матеріали науково-практичного семінару можна буде переглянути на сайті КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

DSC03224