Рік англійської мови в Україні: підбиваємо підсумки

2016 рік оголошений Президентом Роком англійської мови в Україні, і це значним чином відбилося в освітянському житті нашого міста.

Чимало заходів пройшло у навчальних закладах м. Чугуєва під цим гаслом. Це і виставки, і класні години, і мовні виховні заходи, і багато інших цікавинок.  Влітку 2016 року у школах міста пришкільні оздоровчі табори були об’єднані англомовною тематикою, а у двох навчальних закладах – ЗОШ № 2 та ЗОШ №8 – вожатими виступили волонтери-іноземці, носії англійської мови.  А заходи, які протягом року проводило міське методичне об’єднання вчителів англійської мови, мали на меті чітке усвідомлення вчителями й учнями, що англійська мова є не тільки й не стільки предметом викладання, як інструментом і засобом інтеграції до європейського освітнього простору.

15 грудня 2016 року на базі Чугуївськї ЗОШ № 8 відбулася низка підсумкових заходів до Року англійської мови в Україні. Для учнів шкіл міста та педагогів, серед яких і  вчителі іноземної мови, був організований круглий стіл “Мова – не предмет, а засіб інтеграції до європейського простору”, координатором якого стала Черемісова Н.М., вчитель англійської мови чугуївської ЗОШ № 2. Перед аудиторією також виступила вчителЬ англійської мови Кучерявенко О.В. на тему “Створення мовного середовища в умовах малого міста”.

Учасники круглого столу брали участь у колективних інтерактивних заняттях, жваво  обговорювали  виступи колег та експонати виставки, присвячоної Року англійської мови в Україні, експозиція якої також була представлена в Чугуївській ЗОШ № 8.

DSC08647

DSC08651