Тренінг для батьків Центру раннього втручання «Щеплення проти стресу»

Народження дитини з проблемами в розвитку, певними обмеженнями не тільки змінює життя батьків, але і змінює їх уявлення про свою роль і місце в житті. Мамі і татові доведеться протистояти і настороженому ставленню з боку оточуючих, і власній розгубленості перед обставинами.

Зазвичай батьки, які зіткнулися з хворобами, проблемами в розвитку дитини, знаходяться в стані стресу. Цей стрес носить спочатку гострий характер, а потім переходить в хронічний, тому так важливо в цей період підтримати батьків, надати кваліфіковану допомогу, яка дасть можливість знизити рівень стресу, гармонізувати психоемоційний стан, сформувати позитивні установки у свідомості батьків.

9 грудня 2016 року у Центрі раннього втручання відбувся тренінг «Щеплення проти стресу. Техніки релаксації» для батьків, діти яких отримують послуги у Центрі, а сім’ї є учасниками програм раннього втручання. Провела тренінг команда спеціалістів з раннього втручання.

Фахівці Центру організовували подібну зустріч вперше і мала на меті дати можливість сім’ям, які мають дітей з особливостями розвитку, можливість зустрітися і поговорити про труднощі, з якими вони стикаються в повсякденному житті, а також навчити прийомам, які можна застосувати у випадках стресової ситуації.

Психолог Центру провела з батьками різноманітні ігри та вправи, спрямовані на зняття емоційної напруги і стресу, створення сприятливих умов для продуктивної роботи над собою, стабілізації внутрішньої душевної гармонії. На тренінгу батьки навчилися таким важливим прийомам, як антистресова релаксація, дихальна гімнастика, позитивне відволікання.

Всі учасники відчули емоційне розвантаження і отримали заряд позитивних емоцій. Закінчився тренінг приємним чаюванням і теплою дружньою бесідою.