За круглим столом з представниками батьківської спільноти міста

23 листопада у Чугуївській гімназії № 5 за круглим столом пройшла зустріч представників адміністрації відділу освіти Чугуївської міської ради з  головами батьківських навчальних закладів м. Чугуєва.

Окрім ініціаторів зустрічі, начальника відділу освіти М.В. Проценко та заступника начальника М.В. Ребрової, до бесіди  з батьками приєдналася Т.С. Вінник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

На початку зустрічі  начальник відділу освіти коротко змалювала стан, основні завдання  та досягнення освітянської галузі у поточному році, зупинилася на позитивних моментах, які відбулися у навчальних закладах і стосувалися, здебільшого, покращення матеріальної бази шкіл та дитсадків за кошти місцевого бюджету та в результаті участі  в обласних і міжнародних  проектах.

Зустріч пройшла на позитивній ноті. Батьки відкрито  обговорили з керівництвом відділу освіти моменти, які їх хвилюють, ставили актуальні для їхніх навчальних закладів запитання. Мова йшла  про запровадження інклюзивної освіти в місті, коли особливі діти навчаються поряд зі звичайними,  про якість харчування у школах та дитсадках, юридичні аспекти встановлення відеонагляду в навчальних закладах, соціально проблемні родини та дітей, що в них виховуються, про використання благодійних батьківських фондів і ще багато нагальних питань.

Обидві сторони – і адміністрація відділу освіти, і батьки – визнали такий формат зустрічі дуже результативним, таким, що допомагає чути і вирішувати проблеми  кожної зі сторін.

Підсумком зустрічі за круглим столом стало колективне  рішення продовжити спілкування у подібному форматі в майбутньому.