ДНЗ № 12. Дітям з особливими потребами – особлива увага

У запровадженні багатьох новацій навчальні заклади м.Чугуєва  виступають активними учасниками. Так, при Чугуївському ДНЗ №12 комбінованого типу функціонує унікальний для Харківської області Центр раннього втручання, де проходять обстеження та реабілітацію діти з особливими потребами, а також  єдина в області інклюзивна група, яка відповідає усім чинним вимогам.

Результативне функціонування цього напрямку в Чугуївському ДНЗ № 12  було б неможливим без  уваги й  підтримки місцевої влади, яка з розумінням і ентузіазмом  ставиться до необхідності запровадження інклюзії у навчальних закладах міста та створення особливих умов для реабілітації особливих дітей.

Саме тому нещодавно коштом місцевого бюджету матеріально-технічна база дитячого садка поповнилася спеціалізованим реабілітаційним обладнанням, яке використовується в інклюзивній групі дитсадка та під час реабілітаційних занять у Центрі раннього втручання.

Для дошкільного навчального закладу були придбані:

  • стіл-парта “Росток”. Це реабілітаційне знаряддя використовується вихованцем дитячого садочка, що має порушення опорно-рухового апарату (нижній парапарез), під час перебування в інклюзивній групі та реабілітаційних занять у Центрі раннього втручання;
  • ходунці “Стриж”. Використовуються для вихованця ДНЗ з порушеннями опорно-рухового апарату та  дітей з ДЦП під час занять у Центрі;
  • бруси “Крок”. Використовуються для дітей з порушеннями опорно-рухової системи як засіб, що допомагає навчитися ходити.

Придбане  знаряддя активно використовується під час роботи з особливими вихованцями дитсадка та відвідувачами Центру раннього втручання,  значно розширює  реабілітаційні можливості й  простір перебування дітей з особливими потребами у дошкільному навчальному закладі, що значно покращує якість їх життя.

 DSCN3164

DSCN3163