На шляху до впровадження сучасних енергоефективних технологій

У Харкові та Ізюмі відбулися тренінги з ефективного управління муніципальними будівлями, на яких навчання з питань впровадження енергоефективних технологій  в  управлінні будівлями навчальних закладів разом з представниками інших районів Харківської області пройшла представниця відділу освіти Чугуївської міської ради, технічний менеджер проектів  В.А. Михальчук.

Впродовж тижня  для представників органів місцевого самоврядування та відповідальних за утримання будівель, що знаходяться у комунальній або державній власності, було проведено тренінги з ефективного управління муніципальними будівлями.

Тренінги було організовано у рамках проектів «Енергоефективність у громадах» та «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо-переміщених осіб», що виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Тренінги спрямовано на поширення знань і досвіду в галузі ефективного управління муніципальними об’єктами, а також пошуку можливостей заощадження енергії в громадських будівлях. У навчанні взяли участь завідуючі господарською частиною бюджетних закладів та установ, а також фахівці з інженерних та господарських питань управлінь і відділів освіти та охорони здоров’я.

Доповідачами виступили досвідчені фахівці з Німеччини та України – Вольфганг Індервіз, Райнер Молль та Андрій Удовик, які охоче поділилися зі слухачами досвідом оперативної експлуатації та енергоефективного управління муніципальними будівлями.

Додаткова інформація:

Проект «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» є однією з Ініціатив інфраструктурної програми для України, що реалізовуються за дорученням уряду Німеччини федеральною компанією Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Проект спрямований на зміцнення соціальної інфраструктури муніципалітетів (школи, дитячі садки, лікарні тощо), а також поліпшення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб.Ініціативи реалізовуються в регіонах з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, а саме у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Проект «Енергоефективність у громадах» спрямований на покращення енергетичної ситуації в Україні шляхом розвитку потенціалу місцевої влади з метою посилення здатності громад виконувати роль рушійної сили у впровадженні заходів з підвищення енергоефективності.Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку.

Пріоритетними напрями співпраці Німеччини та України є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток.Окрім пріоритетних напрямків німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України. Також буде продовжено співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

650x480-toheight-100-images_djmediatools_02_dsc01584

650x480-toheight-100-images_djmediatools_05_dsc01509