Навчальний тренінг з дотримання прав людини в системі надання соціальних послуг

29 вересня – 1 жовтня 2016 року у Харківській області відбувся навчальний семінар-тренінг „Дотримання прав людини в системі надання соціальних послуг. Взаємодія провайдерів послуг з різними гілками влади задля ефективного використання ресурсів”, організований  Харківським інститутом соціальних досліджень за підтримки Європейської комісії та Чугуївської міської ради.

На навчання були запрошені представники Чугуївської міської ради, соціальних служб, відділу освіти, представники недержавних громадських організацій користувачі соціальних послуг.

В рамках тренінгу розглядались питання з розвитку політики через створення партнерства (Роберт Міли, консультант проекту Європейського Союзу), дотримання прав людини в системі надання соціальних послуг та розробка «Стратегії розвитку системи соціальних послуг у м. Чугуєві»

Під час зустрічі було розроблено та презентовано три проекти місцевого співробітництва з надання соціальних послуг: для людей похилого віку, для осіб з інвалідністю та для дітей міста; визначені цілі та завдання роботи Групи зі стратегічного планування. Цю роботу буде продовжено протягом листопада – грудня 2016 року.

Тренінг відвідали міський голова Г.М.  Мінаєва та начальник відділу освіти М.В. Проценко,  які наголосили на важливості роботи громади з покращення системи соціальних послуг м. Чугуєва.

12