Бабин Яр – 75 років трагедії

Щорічно 29-30 вересня в Україні вшановується пам’ять жертв Бабиного Яру, і у 2016 році  виповнюється 75 років з моменту цієї страшної події в історії людства. Наслідки Другої світової війни вражають величезними жертвами. Від рук німецьких загарбників загинули десятки мільйонів людей. У світі є чимало місць, що символізують пам’ять про тих, хто стали жертвами загарбницьких планів фашистської Німеччини.

Одне з таких місць находиться в Україні. Бабин Яр – це місце у Києві, яке донині залишається сумним символом політики геноциду нацистської Німеччини. Тут упродовж 1942-43 рр. німецькими окупантами було закатовано понад сто тисяч людей різних національностей. Жахливі  факти порушення прав людини, знищення цілих груп за ознаками расової чи національної належності, релігійних переконань – продемонструвала Друга світова війна, світ побачив сутність політики геноциду. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, щоб зберегти мир і запобігти насильству.

Саме тому не пройшла ця сумна річниця й повз навчальні заклади м. Чугуєва. У всіх школах  відбулася низка подій, приурочених цим трагічним подіям, – тематичні класні години, виховні заходи, виставки літератури у шкільних бібліотеках та на стендах. Вчителі й учні пригадали ці страшні історичні події для того, щоб ніколи про це не забути, і щоб подібний геноцид ніколи не повторився знову.

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.