ТУРЗЛІТ – 2016

20-21 вересня, в переддень Всесвітнього Дня туризму, між стрімкими соснами Башкирівського лісу відбулися змагання туристського зльоту серед навчальних закладів м.Чугуєва. Цього року, для проведення зльоту, було обрано незвичайний формат, до складу команд навчальних закладів увійшли учні, педагоги та батьки, які вперше були залучені до команд та активно взяли участь у цьому заході.

На урочистому відкритті були присутні почесні гості: заступник міського голови Вінник Т.С., начальник відділу освіти Проценко М.В., а також керівники навчальних закладів м.Чугуєва.

 В перший день змагань, після відкриття зльоту, були проведені змагання зі спортивного орієнтування у виді «Естафета» та змагання з велотуризму у виді «Тріал».

Другого дня, на змагання з пішохідного туризму у виді «Крос-похід», вийшло 10 команд. До їх складу входили 6 учасників: чотири учні та по одному педагогу і одному з батьків. З бойовим настроєм, який панував серед усіх учасників «Крос-походу», команди успішно подолали непрості етапи цього виду змагань. Учасникам команд необхідно було пройти близько 5 кілометрів, вірно зорієнтуватись на місцевості, працюючи з картою та компасом, відшукати етапи та без штрафів пройти їх командою у повному складі витримуючи графік руху усієї дистанції. З радісними усмішками та бурхливими емоціями команди фінішували на галявині зльоту. Цього дня також були проведені змагання з туристських навичок, де команди повинні були швидко встановити намет та вірно зав’язати туристські вузли.

Майже 100 учасників з 11 команд, з завзяттям змагались на туристських дистанціях, незважаючи на непрості погодні умови. Подолання перешкод, емоції під час спільної роботи в команді, приготування каші та спілкування біля туристського вогнища надовго залишаться у серці кожного учасника зльоту.

За підсумками зльоту місця розподілились наступним чином:

І – е загальнокомандне місце – Клугино-Башкирівська ЗОШ;

ІІ – е місце ЗОШ №2;

ІІІ-є місце ЗОШ №8.

Фото заходу можна переглянути у фотогалереї відділу освіти

Турзліт-2016 (Заг.підс.прот.)