Тиждень фізичної культури та спорту

Теплими вересневими днями  05.09.2016-09.09.2016 у навчальних закладах м. Чугуєва  пройшов традиційний  Олімпійський тиждень до відзначення у вересні Дня фізкультури і спорту.

З цієї нагоди у школах відбулися Олімпійські уроки, а в дитсадках – спортивні свята за участю вихованців та батьків.

Також до Дня фізкультури і спорту були приурочені міські змагання  з футболу серед дворових  команд, які   09.09.2016 відбулися на  новенькому, сучасному  і зручному футбольному майданчику  зі штучним покриттям спортивного  комплексу  Клугино-Башкирівської загальноосвітньої школи.  Учасників змагання вітали оплесками з трибуни уболівальники, серед яких були й почесні гості – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Т.С. Вінник, депутат Харківської обласної ради М.І. Кривенко, начальник відділу освіти М.В. Проценко, начальник відділу фізкультури та спорту Чугуївської міської ради С.В. Лиманська.

У запеклій спортивній битві, що об’єднала 7 команд міста,   визначилися переможці –  команда учнів Клугино-Башкирівської ЗОШ. Після нагородження переможців на всіх  учасників свята,  а також уболівальників, очікував солодкий сюрприз від гостей  – не зовсім спортивне, але таке смачне морозиво.

Завершенням Олімпійського тижня  стало  загальноміське Свято спорту, яке відбулося 10.09.2016 для всіх жителів міста. Виявилося, що чугуївці, як дорослі, так і юні, – дуже поважають фізкультуру і спорт!

Захід  розпочався на площі “Соборній” з  міського  легкоатлетичного крос до стадіону “Олімп”, де на всіх чекала загальноміська зарядка під ритмічну музику.   Взірцем для городян та одними з  найактивніших виконавців спортивних вправ під час зарядки стали почесні гості заходу – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Т.С Вінник, депутат міської ради Р.Ю. Овчаренко, начальник відділу освіти М.В. Проценко, начальник відділу фізкультури та спорту С.В. Лиманська, керівники навчальних закладів міста.

Після отримання заряду енергії та бадьорості церемонія урочистого  відкриття  Свята спорту і здоров’я з нагоди Дня фізичної культури і спорту в Україні була оголошена відкритою.

Свято вийшло по-справжньому цікавим, захоплюючим  для істинних поціновувачів спорту й здорового життя, тих, хто від нього далекий, можливо, змусило замислитися про зміну свого ставлення.  Присутні були захоплені показовими виступами вихованців Чугуївської дитячо-юнацької спортивної школи, дехто став учасником різноманітних спортивних змагань, яких було організовано чимало і на будь-які спортивні уподобання. Це і  змагання  з велосипедного туризму «Фігурне водіння велосипеду», яке  проходило за участю вихованців Чугуївського центру  туризму та інших любителів їзди на велосипеді, і   стрибки в довжину з розбігу,  і метання м’яча (150 гр.), гранати на дальність, і  перетягування канату,  й стрибки через скакалку за 30 секунд.

Після підбиття підсумків  компетентне журі  оголосило, що   переможцями у загальнокомандному заліку стали учні Чугуївської ЗОШ № 2 (І місце), ІІ місце посіла команда учнів  Чугуївської ЗОШ №1,  ІІІ місце – команда Клугино-Башкирівської ЗОШ.

У спортивних змаганнях серед  родин вихованців дошкільних навчальних закладів «Тато, мама, я – спортивна родина»   перемогу вибороли: І місце  – родина вихованців ДНЗ “Веселочка” при В/ч А 0501, ІІ місце – родина  вихованців Чугуївського ДНЗ № 8, ІІ місце – ДНЗ № 12.

Командам-учасницям  змагань від Благодійного фонду народного депутата України Д.О. Шенцева голова його міської приймальні Н.К. Куралех вручила подарунки – футбольні м’ячі,  переможці змагань були відзначені почесними грамотами, кубками, подарунками.

Проте на цьому святі спорту, фізичної культури, бадьорості та  командного духу не було переможених, бо тут, як завжди,  перемогли здоров’я і дружба!

Більше фото свята можна переглянути  у фотогалереї відділу освіти, а також у попередніх  новинах на сайті відділу освіти.

20160910_092740