У навчальних закладах Чугуєва Андреас Кіфер ознайомився з місцевою практикою участі в проектах

24 серпня 2016 року Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер  відвідав міні-проекти у навчальних закладах міста, які стали переможцями обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом у  майбутнє» і конкурсу ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III». Супроводжували  Андреаса Кіфера голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та Чугуївський міський голова Галина Мінаєва.

 Поважний  іноземний  гість вибрав для свого візиту саме Чугуїв через те, що протягом останніх років наше невелике місто  узяло участь у великій кількості різноманітних конкурсів і  проектів, значну частину з яких було виграно та реалізовано. Також Андреас зауважив, що приємною несподіванкою для нього стала небайдужість  місцевих органів влади обласного та місцевого рівнів,  ініціативних груп та спонсорів,  які  також докладають значний фінансовий внесок у реалізацію проектів.

 Першою гостей привітала Чугуївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2. Навчальний заклад ще у  2013 році став переможцем конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє». Так було реалізовано міні-проект з капітального ремонту системи освітлення школи. Загальний бюджет міні-проекту склав понад 380 тис. грн.

А у  2015 році школа – переможець конкурсу ЄС / ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – III», завдяки чому реалізовано мікропроект з капітального ремонту спортивної зали. Загальна вартість виконаних робіт склала 549 тис. грн, з яких кошти ЄС / ПРООН – 212 тис. грн. Під час реалізації проекту були виконані такі роботи:

  • капітальний ремонт і утеплення шатрової покрівлі;
  • заміна ламп освітлення на світлодіодні;
  • заміна вікон;
  • заміна дверей – 6 шт.

Далі Андреас Кіфер, С.І. Чернов та Г. М. Мінаєва  відвідали Чугуївську загальноосвітню  школу  I-III ступенів № 1 ім. Рєпіна. Цей навчальний заклад у  2016 році став переможцем обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом у майбутнє», через що стала можливою реалізація міні-проекту «Капітальний ремонт приміщень для вивчення предмету «Захист Вітчизни» – давня мрія ініціативної групи, до складу якої увійшли відділ освіти, представники шкіл міста та представники міської громади.  Загальний бюджет міні-проекту, реалізований за кошти обласного, місцевого бюджетів  та кошти спонсорів,  склав  450 тис. грн.

Під час реалізації проекту були виконані роботи:

  • капітальний ремонт 5 кабінетів, санвузлів, коридору;
  • заміна вікон;
  • заміна дверей – 7 шт .;
  • придбано сучасні меблі для кабінетів;
  • придбаний макет для проведення навчань по штучної вентиляції легенів;
  • придбано імітатори ранить, шини, тонометри, носилки, кушетку, аптечки, укомплектовані медикаментами, стенди.

Також Чугуївська ЗОШ № 1 у  2016 році отримала фінансування у вигляді гранту за програмою Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО «Фонд «Північна ініціатива гуманітарної підтримки і енергоефективності (Україна)» на реалізацію проекту «Утеплення стін і цоколя, заміна вікон і зовнішніх дверей на енергоефективні, капітальний ремонт конструкції даху і утеплення поверхні горища, встановлення децентралізованої системи вентиляції з рекуперацією тепла і установка модульного індивідуального теплового пункту (МІТП) в загальноосвітній школі I-III ступенів №1 м.Чугуїв».

Наступним пунктом подорожі містом став Чугуївський  дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 8, який у 2015 році переміг у конкурсі міні-проектів «Разом  у майбутнє», і , як результат, реалізовано міні-проект, спрямований на проведення капітального ремонту по заміні дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові. Загальна сума проекту склала майже 250 тис. грн.

У 2016 році цей дошкільний навчальний заклад також став переможцем конкурсу «Разом у майбутнє», що дозволило провести капітальний ремонт басейну- плескалки і встановити 3 вуличні ігрові майданчики для ДНЗ. Загальна сума проекту – 200 тис. грн.

Цього року ДНЗ № 8 також отримав фінансування у вигляді гранту за програмою Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО «Фонд «Північна ініціатива гуманітарної підтримки і енергоефективності (Україна)» на реалізацію проекту, спрямованого на утеплення стін і цоколя з ремонтом відмостки, заміною вікон і зовнішніх дверей на енергоефективні, встановлення децентралізованої системи вентиляції з рекуперацією тепла і установкою модульного індивідуального теплового пункту (МІТП). Загальна вартість гранту на даний об’єкт становить – 3,5 млн. грн.  Роботи розпочаті, очікувана дата завершення – кінець листопада поточного року.

Завершальним пунктом візиту до Чугуєва Адреаса  Кіфера стало відвідування Клугиіно-Башкирівської  загальноосвітньої школи I-III ступенів, яка у 2015 році також стала переможцем обласного конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє». Міні-проект був направлений на проведення капітального ремонту по заміні дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові в їдальні, актовій і спортивній  залах школи. Загальна сума проекту склала 189 тис. грн. А у 2016 році  за кошти місцевого бюджету на території школи була проведена реконструкція спортивного майданчика і придбано сучасне спортивне обладнання. Вартість робіт – понад 2 млн. грн.

Більше фото можна переглянути у фотогалереї відділу освіти

650x480-toheight-100-images_djmediatools_429.jpg.1