Разом у майбутнє – з одноіменним проектом

12 серпня 2016 року до чергової річниці дня міста Чугуєва відбулося урочисте відкриття двох об’єктів, облаштованих у навчальних закладах міста  Чугуєва, проекти яких стали переможцями обласного  конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад  “Разом у майбутнє”, а саме: капітально відремонтованої актової зали у Чугуївській гімназії № 5 та нового приміщення Чугуївського Центру допризовної підготовки юнаків та дівчат.

На відкриття завітали й організатори конкурсу – голова Харківської обласної ради С.І. Чернов, депутати обласної ради С.В. Білохвостенко та Д.В. М’ягкий. До них приєдналися люди, які  також доклали багато зусиль для реалізації проектів-переможців, а саме Г.М. Мінаєва, Чугуївський міський голова, її заступники Т.С. Вінник та Л.П. Макаренко, начальник відділу освіти М.В. Проценко, депутати міської ради та учасники ініціативних груп проектів.

Чугуївська гімназія № 5 привітала гостей закладу  бурхливими оплесками – це було привітання вихованців ІІІ зміни пришкільного табору з денним перебуванням.

Цього дня в оновленій актовій залі не було жодного вільного місця. Відбулася  урочиста церемонія розрізання святкової стрічки, і до слова перед усіма присутніми стали Сергій Іванович та Галина Миколаївна.

Завданням міні-проекту по Чугуївській гімназії №5 був капітальний ремонт актової зали з використанням енергозберігаючих та енергоефективних технологій. Сума проекту – 200 тис.грн, з яких:

  • обласний бюджет – 100 тис.грн;
  • місцевий бюджет – 90 тис.грн;
  • бюджет конкурсанта – 10 тис.грн.

Звертаючись до всіх, хто був присутній на урочистій церемонії відкриття зали, Сергій Чернов за дорученням депутатського корпусу обласної ради привітав чугуївців із Днем міста та зазначив: «Ви активно розвиваєтесь і завжди прагнете для громади лише найкращого. Доказом чого є відкриття чудової актової зали, яка гарантовано створюватиме святковий настрій під час кожної події, що проводитиметься у цьому приміщенні. Тут відновлено опалення, замінені вікна, з’явилось сучасне технічне обладнання, якісне освітлення. Дякую усім, хто приймав участь у співфінансуванні проекту, хто вклав у нього власні сили та ідеї».

А те, що гімназія багата на талановитих дітей,  її учні одразу ж продемонстрували на новенькій сцені під час святкового міні-концерту.

Далі делегація з представників обласної, місцевої влади, керівників відділів, учасників ініціативних груп та просто небайдужих людей відвідала Чугуївську ЗОШ № 1, у якій розташований наступний об’єкт реалізації міні-роекту –  відремонтовані та дообладнані приміщення Чугуївського центру допризовної підготовки юнаків та дівчат. Завдяки  конкурсу проектів  “Разом у майбутнє” з напівпідвальних приміщень Центр перемістився у світлі кабінети з сучасним ремонтом, економічним  освітленням і новими меблями. Окрім цього, за кошти місцевого бюджету та ініціативної групи міні-проекту для Центру закуплені спеціалізовані стенди для викладання предмету “Захист Вітчизни”, сучасні протигази та респіратори. Також відтепер учні всіх шкіл міста, які навчатимуться в Центрі, матимуть унікальну нагоду, яка доступна дуже небагатьом учням України, – відпрацювати навички першої домедичної допомоги на сучасному роботі-тренажері “Тарас” для вивчення серцево-легеневої реанімації постраждалих.

Голова обласної ради наголосив, що Центр є дуже важливим для усього суспільства, адже знання, які отримують діти, можна застосовувати як у мирному житті, так і у воєнний час. Він також наголосив: «Дякую вам за системну роботу в цьому напрямку. Адже враховуючи ситуацію. Що склалася на сході країни, ваш Центр робить вагомий вклад у практичну та психологічну підготовку молодих людей».

Вартість проекту – 199,7 тис.грн:

  • з обласного бюджету – 99,850 тис.грн;
  • з місцевий – 89,850 тис.грн;
  • кошти конкурсанта – 10 тис.грн.

Керівниками Центру було зазначено, що ініціатива подання даного міні-проекту належала Сергію Чернову. Центр – єдиний подібний заклад на Харківщині, який цього року святкує 20-річчя. Предмет «Захист вітчизни» тут викладають кадрові офіцери. Щорічно в Центрі проходять навчання 180 юнаків.

Сподіваємося, що приклади Чугуївських гімназії № 5 та ЗОШ № 1 наступного року спонукають інші навчальні заклади міста брати участь як у конкурсу міні-проектів “Разом у майбутнє”, так і в інших конкурсах, і перемога у них сприятиме виведенню якості надання освітніх послуг навчальними закладами міста Чугуєва на найвищий рівень.

Більше фото – у фотогалереї відділу освіти

img_7450

34948665