Всеукраинская научно-практическая конференция «Проблемы и достижения в сфере аутизма в Украине и других странах мира»

25 березня 2016 року у Міністерстві освіти і науки відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми та досягнення у сфері аутизму в Україні та інших країнах світу».

Організатори конференції – департамент загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім».

Що потрібно для того, щоб особливі діти були успішними в інклюзії та, як правильно включити дитину з особливими потребами в інклюзію, напередодні Дня поширення інформації про аутизм говорили в Міністерстві освіти і науки України – фахівці, експерти, освітяни, батьки дітей з аутизмом та представники громадськості. У загальній кількості семінар прийшло послухати більше 200 учасників. Відділом освіти Чугуївської міської ради на конференцію були делеговані завідувач Чугуївської ПМПК М.О.Оринко та завідувач ДНЗ №12 І.П.Климчук.

Під час конференції учасники обговорили питання інклюзії в Україні, потреби дитини із аутизмом у навчанні, роль тьютора в інклюзивній освіті тощо.