Виставка «Моє місце»

Переглянути фото альбом

13 лютого 2016 року в Художній галереї Художньо-меморіального музею І.Ю.Рєпіна у Чугуєві Харківської області відкрилася виставка «Моє місце», присвячена Історіям життя вимушених переселенців. З 16 по 20 лютого виставку відвідають учні 9-11 класів всіх загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Екскурсоводами на виставці виступають учні старших класів Чугуєва, які напередодні, разом з учителями пройшли навчальний семінар для гідів освітньої виставки «Моє місце». Тренери семінару навчали старшокласників тому, як працювати зі стереотипами та їх подоланням, поділилися акторськими вправами методики «форум-театр», допомогли у підготовці власних маршрутів та практик гідування. Для педагогів було організовано семінар «Сучасні виклики в Україні та проблема солідарності в українському суспільстві».

Вчителі та старшокласники міста отримали навички з громадянської освіти у сфері виховання толерантності та гуманізму.

Виставка проводиться у рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення», який виконується Консорціумом із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME), Інформаційно-дослідницьким центром «Інтеграція та розвиток», Конгресом національних громад України та ГО «Кримська діаспора» за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Проект підтримано Департаментом загальної та середньої шкільної освіти Міністерства освіти та науки України. У Чугуєві виставка проходить за сприяння Художньо-меморіального музею І.Є.Рєпіна та відділів освіти виконавчого комітету Чугуївської міської ради та Чугуївської райдержадміністрації.