Психолого-медико-педагогічна консультація в ДНЗ №8

17 грудня 2015 року відбулось виїзне діагностичне засідання міської психолого-медико-педагогічної консультації в ДНЗ (ясла-садок) № 8. Психолого-педагогічне вивчення – це провідний і один з найскладніших видів роботи у роботі ПМПК Відбувається таке вивчення на спеціальному засіданні і по суті являє собою діагностичне обстеження дитини. Під час його здійснюється оцінка розвитку дитини, стан сформованості пізнавальних процесів, зокрема, розумових дій та операцій, властивих їй індивідуальних особливостей засвоєння знань, важливих для постановки освітніх цілей та планування педагогічної стратегії.

Під час засідання у ДНЗ №8 було обстежено 33 дитини старшого та середнього дошкільного віку. За результатами обстеження надані рекомендації педагогічним працівникам та батькам з питань розвитку, навчання та виховання дітей, які мають труднощі  пізнавальної  діяльності, засвоєння знань,  умінь,  навичок, суспільного досвіду, відхилення мовленнєвого розвитку.

28 дітям було рекомендовано корекційно-розвиткові заняття з логопедом, 5 – з психологом, 2 – видані направлення на консультацію дитячого лікаря психоневролога, 10 – на консультацію лікаря-ортодонта, 1 – на консультацію хірурга-стоматолога, 1 рекомендоване контрольне обстеження ПМПК через півроку.