Психолого-медико-педагогічна консультація в ДНЗ №3

26 листопада 2015 року відбулось виїзне засідання міської психолого-медико-педагогічної консультації в ДНЗ (ясла-садок) № 3. Під час засідання було обстежено 16 дітей старшого та середнього дошкільного віку. За результатами обстеження надані рекомендації педагогічним працівникам та батькам з питань розвитку, навчання та виховання дітей, які мають труднощі  пізнавальної  діяльності та поведінки, труднощі засвоєння знань,  умінь,  навичок, суспільного досвіду, відхилення мовленнєвого розвитку.

Треба відмітити зацікавленість батьків, присутніх на засіданні ПМПК, результатами обстеження; вони мали можливість безпосередньо отримати рекомендації фахівців. 14 дітям було рекомендовано корекцінно-розвиткові заняття з логопедом, 6 – з психологом, 2 – видані направлення на консультацію дитячого лікаря психоневролога.

Такі засідання дають можливість раннього виявлення, психолого-педагогічного вивчення,  оцінці  труднощів та  потенційних можливостей розвитку дітей,  які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку,  мають ознаки  ризику  виникнення  труднощів  пізнавальної  діяльності та поведінки.